Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναζητώντας τον δικό μου ρυθμό

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΥΘΜΟ
Εργαστήριο πολύτεχνης έκφρασης

Τα Σάββατα 4 & 11 Φεβρουαρίου 2012 | 11:00-15:00 | Αίθουσα χορού
 
Στόχος του εργαστηρίου πολύτεχνης έκφρασης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μια ομάδα εφήβων, μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες του θεάτρου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, να διερευνήσουν την έννοια της ταυτότητας, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.H εισαγωγή στο θέμα θα γίνει με την παρουσίαση ενός κινητικού δρώμενου από την Αντιγόνη Αυδή, με ηχητική υποστήριξη από τον συνθέτη Reynaldo Young. Με αφετηρία το δρώμενο και κείμενα σχετικά με το θέμα, οι νέοι θα διερευνήσουν, μέσα από βιωματικές θεατρικές δραστηριότητες, ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητά τους. «Ποιος είμαι; Τι θα ήθελα να γίνω; Ποιες είναι οι επιθυμίες και τα όνειρά μου; Ποιες είναι οι αξίες μου για τη ζωή; Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες που συναντώ; Τι μου δίνει δύναμη;» Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποδυθούν διάφορους ρόλους, να βιώσουν καταστάσεις μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους και να αναγνωρίσουν τη μοναδικότητά τους. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την κίνηση και τον ήχο, να εκφράσουν με αφαιρετικό τρόπο το συναισθηματικό τους κόσμο.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία από θέατρο, χορό ή μουσική. Απευθύνεται σε: Εφήβους 13-18 ετών     Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους:  Άβρα Αυδή (φιλόλογο, δασκάλα δράματος/θεάτρου)
Μελίνα Χατζηγεωργίου (δασκάλα δράματος/θεάτρου, εκπαιδευτικό)
Αντιγόνη Αυδή (ερμηνεύτρια, χορογράφο)    Reynaldo Young (μουσικό, συνθέτη, εμψυχωτή εργαστηρίων)   Κόστος συμμετοχής: 30 € και για τις δυο συναντήσεις    Προϋποθέσεις: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις δύο συναντήσεις.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 
Tηλ: 213-017-8034
Email:education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα   
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
(απέναντι από το Πάντειο)
http://www.sgt.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου